nieuws

Aegon maakt doorlopende pensioenprovisie contant

Archief

Aegon grijpt de invoering van de nieuwe pensioenwet aan om bij pensioenverzekeringen over te stappen op beloning via doorlopende provisie en het contant maken daarvan.

Dat heeft de maatschappij in speciale presentaties voor tussenpersonen uiteengezet. De basis voor de nieuwe provisiestructuur wordt gevormd door doorlopende provisie. De maatschappij voegt daaraan toe dat “doorlopende provisie op een zodanige wijze contant kan worden gemaakt dat de liquiditeitspositie van de tussenpersoon niet in gevaar komt.”
De exacte uitwerking van het contant maken van de doorlopende provisie moet nog plaatsvinden. Vragen zijn onder meer welk gedeelte van de doorlopende provisie contant kan worden gemaakt en tegen welk percentage en welke voorwaarden dat kan worden gedaan. Aegon zegt dat de uitwerking zal passen binnen de kaders van het Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen en de bijbehorende ‘adviesmatch’ én de eigen bedrijfseconomische belangen.
Internet
Aegon heeft op z’n website speciale onderdelen ingericht met informatie over de pensioenwet. De maatschappij wil daarmee zowel pensioenadviseurs als werkgevers en werknemers van de nodige informatie omtrent de nieuwe wet voorzien. Naast bondige uitleg over de praktische gevolgen van de wet, zijn diverse officiële stukken op www.aegon.nl te vinden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.