nieuws

Aegon koopt Poolse levensverzekeraar

Archief

Aegon heeft met Nationwide Insurance Company overeenstemming bereikt over de overname van het Poolse dochterbedrijf Nationwide Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie. Het bedrijf zal na de overname verdergaan onder de naam Aegon Polen. Met een brutopremieomzet van € 157 mln is Nationwide Polen nu de vijfde levensverzekeraar van Polen. Vooral in beleggingsverzekeringen tegen koopsombetaling, een product voor het hogere inkomenssegment, is de maatschappij sterk. Aegon maakt de overnamesom niet bekend.

“Het betreden van de Poolse markt past in de strategie om verder uit te breiden in de Centraal- en Oost-Europese regio”, aldus Aegon-bestuursvoorzitter Don Shepard. Aegon heeft Gábor Kepecs, directievoorzitter van Aegon Hongarije, benoemd tot CEO van Aegon Centraal- en Oost-Europa. Hij wordt verantwoordelijk voor alle verzekerings- en pensioenactiviteiten in Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.