nieuws

Aegon grootste schuldeiser van tussenpersoon Kerckebosch

Archief

Aegon is de grootste schuldeiser van het vorige maand failliet verklaarde intermediairbedrijf Kerckebosch Pensioen Planners uit Zeist.

Aegon was de laatste anderhalf jaar hofleverancier van spaarverzekeringen die Kerckebosch met behulp van telemarketing en huisbezoeken verkocht. Hoog verval onder de gesloten spaarpolissen heeft ertoe geleid dat een groot deel van de door Aegon uitgekeerde provisie moet worden terugbetaald. Volgens Kerckebosch-curator mr. Niek Wilke ligt dat bedrag “tussen de twee en drie ton”.
De totale schuldenlast is volgens Wilke zo’n f 600.000 groot. “De vooruitzichten voor de crediteuren zijn nihil”, stelt curator Wilke. Directeur en eigenaar Michiel Kuijpers heeft het faillissement zelf aangevraagd. Het aantal medewerkers van Kerckebosch Pensioen Planners – handelsnaam van de vennootschap De Pensioen Planner (Zeist) – schommelde tussen de 20 en 35 personen.
Aegon spreekt de beweringen van curator Wilke niet tegen, maar geeft geen toelichting op de relatie met Kerckebosch.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.