nieuws

Aegon grootste schuldeiser in faillissement EFP

Archief

Aegon is de grootste schuldeiser in het faillissement van Euro Financial Planners (EFP) in Hoogeveen

EFPwas vooral actief in spaar- en levenproducten. Ruim 90% van de portefeuille bestond uit die producten, zegt directeur Siep Diemer. De productie werd vrijwel geheel ondergebracht bij Aegon. In de hoogtijdagen telde EFP achttien medewerkers en een portefeuille van enkele duizenden polissen. Na invoering van de beperkende fiscale maatregelen liep het onnatuurlijk verval snel op, gepaard gaande met terugboeking van veel afsluitprovisies. De schuld aan crediteuren bedraagt minder dan € 100.000 zegt Diemer. Volgens hem had het faillissement kunnen worden voorkomen als Aegon had willen meewerken. Hij wil een doorstart maken met het begin dit jaar opgerichte assurantiebedrijf Finq.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.