nieuws

Aegon groeit harder dan gedacht

Archief

Aegon heeft in het eerste halfjaar van 1996 zó goed gedraaid, dat de verwachtingen voor het gehele jaar naar boven worden bijgesteld. Het premie-inkomen groeide aanzienlijk, met name voor wat de buitenlandse activiteiten betreft.

Het premie-inkomen van het Nederlandse verzekeringsbedrijf groeide in de afgelopen zes maanden met 7% tot f 3,4 (3,2) mld ten opzichte van de vergelijkbare periode in 1995. De grootste premie-brenger was hierbij zoals vanouds het levenbedrijf met f 2,7 (2,6) mld. Het schadebedrijf liet daarentegen met een premie-inkomen van f 576 (492) mln een grotere groei zien. In het buitenland werd de belangrijkste omzetstijging gerealiseerd door de Aegon-activiteiten in Hongarije, Spanje en Engeland.
De resultaten van het Nederlandse verzekeringsbedrijf groeiden met 10% naar f 540 (489) mln voor belastingen. De sterkste groei werd gerealiseerd door het schadebedrijf, dat het resultaat ruim verdubbelde tot f 15 (6) mln. Het levenbedrijf liet een bruto winst zien van f 446 (397) mln. Het resultaat van ziekte en ongevallen viel terug tot f 9 (14) mln.
Het totale concern maakte een netto winst van f 711 (615) mln, terwijl het bruto premie-inkomen met 21% toenam tot f 8,8 (7,3) mld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.