nieuws

Aegon-dochter FGH raakt overtollig ‘vet’ kwijt

Archief

FGH Bank is vorig jaar ontdaan van zijn overtollig vet: het eigen vermogen van de Aegon-dochter werd bijna gehalveerd, onder meer door onttrekking van f 550 mln voor onder meer afkoop van winstrechten.

Het eigen vermogen van FGH Bank daalde van f 809,1 mln in 1994 naar f 473,3 mln vorig jaar. Behalve de afkoop van winstrechten (f 415 mln) is daaraan ook debet het intrekken van f 135 mln aan geplaatste preferente aandelen van Aegon. Mede door de afname van het eigen vermogen daalde het netto resultaat naar f 104,6 (125,6) mln.
De hypothecaire kredietverlening door FGH Bank bleef achter ten opzichte van 1994: er werd voor f 2,0 (3,1) mld aan nieuwe hypotheken geaccepteerd. De portefeuille van de bank beliep eind vorig jaar f 5,5 (5,6) mld.
De statutaire zetel van FGH Bank werd verplaatst van Amsterdam naar Utrecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.