nieuws

Aegon direct verbonden met pensioenklanten

Archief

Aegon lanceert binnen enkele maanden een communicatiemiddel waardoor de maatschappij electronisch gegevens kan uitwisselen met klanten van collectieve pensioencontracten. Het systeem gaat ‘Aegonet’ heten.

Nationale-Nederlanden heeft begin 1994 een dergelijk systeem van electronische verbindingen met collectieve pensioenrelaties ingevoerd, onder de naam ‘Connect’, om mutaties sneller en beter te kunnen verwerken. Begin van dit jaar meldde de maatschappij dat intussen circa 100.000 klanten zijn aangesloten. “Dìt is het bewijs dat Connect in een behoefte voorziet”, aldus de maatschappij. De informatie die de werkgever naar NN stuurt, is ook beschikbaar voor het intermediair. “Behalve de snelheid en de kwaliteit biedt ‘Connect’ u actuele overzichten op basis waarvan ù commerciële acties kunt ondernemen”, meldt NN aan het intermediair.
Dit voorjaar worden de mogelijkheden van Connect uitgebreid: voor meer soorten pensioenregelingen (onder meer bedrijfstakregelingen) kunnen gegevens worden uitgewisseld en ook wordt het systeem toepasbaar voor collectieve aov’s, aldus NN. Ook zullen geleidelijk aan, en binnen het kader van personeelsvoorzieningen andere schade- en ook zorgverzekeringen en financiële diensten geadministreerd kunnen worden via Connect.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.