nieuws

Advies naar Tweede Kamer over onderzoek toezicht

Archief

Begin volgende week zal de Tijdelijke Commissie Toezicht Verzekeringskamer van de Tweede Kamer een advies uitbrengen aan het parlement over de weg die gevolgd moet worden nadat de Raad van State heeft geoordeeld dat de Rekenkamer geen maatschappijdossiers bij de Verzekeringskamer mag inzien.

Ook de minister van financiën zal de Tweede Kamer een reactie geven op het oordeel van de Raad van State.
Oorspronkelijk luidde het draaiboek van de Tweede Kamer, dat het toezicht zou worden onderzocht door een parlementaire enquête, als de Rekenkamer niet in maatschappijdossiers zou mogen kijken.
Voordat de Tijdelijke Commissie haar advies uitbrengt, zal ze nog contact opnemen met de Verzekeringskamer, zegt griffier mr D. van der Windt.
De Tijdelijke Commissie is in februari aan een onderzoek vooraf begonnen. Dat werk is volgens de griffier nog in de voorbereidende fase. Er is daarbij nog geen onderzoek aangekaart bij de Verzekeringskamer, aldus Van der Windt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.