nieuws

Advies Kifid bindend

Archief

Het nieuwe Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), dat per 1 april actief wordt, heeft als belangrijke elementen een ombudsman en een geschillencommissie die uiteindelijk een bindend advies geeft als de bemiddeling van de ombudsman geen succes heeft

Dat bindend advies is in de verzekeringsbranche een noviteit. Verder kan het Verbond van Verzekeraars tuchtrechtelijke consequenties verbinden aan een uitspraak. De huidige Raad van Toezicht Verzekeringen gaat op in het Kifid, maar krijgt een andere rol en positie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.