nieuws

Advertentiestop DSB strop voor Vara

Archief

Een advertentiestop van DSB Bank in het Vara TV Magazine scheelt de televisieomroep jaarlijks “enkele tonnen” aan inkomsten, aldus reclameblad Adformatie.

Volgens de Vara is DSB, de grootste adverteerder in het blad, ermee gestopt in de week na kritische publiciteit in tv-programma Kassa. De respons op de advertenties zou plotseling sterk zijn gedaald, is de reden die DSB opgeeft. “Uit effectmetingen bleek de respons op onze advertenties nagenoeg nul te zijn. In het contract staat dat wij in dat geval het contract mogen stopzetten”, zegt DSB-woordvoerder Klaas Wilting in Adformatie.
Zodra er verbetering verwacht wordt, zegt DSB weer contact op te nemen met de Vara. Eerder stopte het concern al met adverteren in de omroepbladen van NCRV en KRO na negatieve media-aandacht van deze omroepen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.