nieuws

Acturix gaat in China werken

Archief

Het actuariële bureau Acturix gaat samenwerken met het Chinese adviesbureau Shanghai Rainbow Consulting.

Acturix bestaat één jaar en is gevestigd in Haarlem. Eigenaar is Frits Agterdenbos (39), tot juli vorig jaar actuaris bij de Kröller Holding. Zijn contacten met China zijn verklaarbaar door de afkomst van zijn vrouw, die is geboren en getogen in Shanghai. “Ik spreek zelf geen Chinees”, erkent Agterdenbos. “Maar met Engels en Nederlands kom je ver, en anders springt mijn vrouw bij.”
De samenwerking van Acturix en Shanghai Rainbow Consulting – dit jaar opgericht – moet leiden tot het ondersteunen van verzekeraars en andere ondernemingen die in China (gaan) werken. “China is een enorme groeimarkt. Daar is het in de toekomst te doen.” In opdracht van een Nederlandse financiële instelling werken Acturix en Rainbow momenteel aan een studie naar de Chinese verzekeringsmarkt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.