nieuws

Actuele lijfrentepolis Centraal Beheer

Archief

Achmea-dochter Centraal Beheer heeft een nieuwe lijfrenteverzekering in beleggingseenheden ontwikkeld, afgestemd op het nieuwe belastingplan.

Het Toekomst Investerings Plan gaat uit van een premiebetaling van f 2.283 per jaar (f 190,25 per maand), gelijk aan de fiscale basisaftrek voor lijfrentepremies. Hogere premies en koopsompremies zijn mogelijk, mits een pensioentekort kan worden aangetoond; de minimale maandpremie is f 25.
De premies worden, net als bij de oude Beleggings Groei Polis, belegd in het eigen Aandelen Fonds Nederland. Centraal Beheer rekent voorbeeldkapitalen onder meer voor aan de hand van een gemiddeld fondsrendement van 18,0%. Vóór de aandeleninvestering wordt 7% aan kosten ingehouden. Polishouders die aanspraak kunnen maken op een werkgeverskorting van Centraal Beheer, leveren maar 5% kosten in. Als overlijdensrisico is 90% van de fondswaarde verzekerd, om te zetten in een nabestaandenlijfrente.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.