nieuws

ACT speelt ‘de hoofdmeester’ in conflict met intermediair

Archief

Afgelopen week heeft het kort geding plaatsgevonden dat 9 IBS-gebruikers tegen ACT aanspanden. De 9 betrokken assurantiekantoren kregen op een aantal punten gelijk, maar hun vordering werd afgewezen. De zaak wordt tot nader order aangehouden.

Software-huis ACT, eigendom van Nationale-Nederlanden, weigerde na de overname van IBS, uit financiële overwegingen het IBS-pakket aan te passen voor de nieuwe labelwaarde-methode van ADN. In plaats daarvan werd het ACT-pakket Prisma aangeboden.
De meeste kantoren accepteerden dit systeem, maar 9 kantoren gingen pas overstag na diverse besprekingen waarin ze waarborgen eisten van ACT. Omdat ACT in het accepteren van deze waarborgen naar de smaak van de 9 assurantiekantoren te kort schoot, werd een kort geding aangespannen.
De president van de Rotterdamse rechtbank vond het ‘billijk’ dat ACT als alternatief het Prisma-pakket aanbood dat wel voldoet aan de nieuwe labelwaarde-methode, en wees de vordering van de 9 kantoren af. Het argument van ACT dat het economisch onverantwoord is om voor 9 kantoren driekwart miljoen uit te trekken, vond de president van de rechtbank niet relevant. Ook kritiseerde de pesident de houding van ACT ten opzichte van de 9 kantoren dat hij vergeleek met een ‘hoofdmeester die 9 kleuters de wet wilde voorschrijven’, een gedrag dat naar zijn mening niet past tussen 2 contractspartijen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.