nieuws

Achmea ziet toekomst in ‘long term care’-polis

Archief

“We moeten als verzekeraars veel meer werk maken van long term care-verzekeringen

” Dat zei Achmea-topman Maarten Dijkshoorn eergisteren op een verzekeringscongres van Ernst & Young met als thema innovatie. Hij doelt daarmee op lijfrenteverzekeringen, die tot uitkering komen als zich bepaalde lichamelijke gebreken gaan voordoen. Met dat geld moeten verzekerden thuiszorg inkopen. Doel van de verzekering is mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen. “De overheid moet dit fiscaal ondersteunen”, vindt Dijkshoorn. “We kunnen Nederland onmogelijk volbouwen met verzorgingshuizen.” Hij belooft dat Achmea namens verzekeraars een voortrekkersrol zal vervullen in het overtuigen van de overheid van het nut van dergelijke verzekeringen. “Dan krijgen we voor de verandering ook weer eens een stuk markt terug”, zo voegt hij er met een glimlach aan toe.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.