nieuws

Achmea neemt belang in Doorwerkgever

Archief

Achmea is meerderheidsaandeelhouder geworden in de Doorwerkgever, een organisatie die gepensioneerde werknemers detacheert

Deze ‘doorwerkers’ vallen per 1 januari onder de onlangs gesloten Doorwerk-cao, die op initiatief van de Vereniging van Doorwerkgevers tot stand is gekomen. De vereniging denkt dat de deelneming van Achmea de verzekerbaarheid van werkende gepensioneerden ten goede komt. “Individuele doorwerkers zijn goeddeels onverzekerbaar voor verzuim, zorg en aansprakelijkheid. Een collectief kan wél worden verzekerd.” Achmea, bezig met de ontwikkeling van een verzuimverzekering voor werkende 65-plussers, gaat overigens het beheer van de ICT-infrastructuur uitbesteden aan drie partijen. Die nemen 170 medewerkers over van het concern.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.