nieuws

Achmea en Nyenrode samen in kennismanagement

Archief

De Achmea Groep en Universiteit Nyenrode gaan samenwerken om kennis binnen organisaties veilig te stellen, te structureren en toegankelijk te maken. Achmea richt hiervoor een Corporate Intelligence Center (CIC) op.

Het wetenschappelijk onderzoek vindt plaats binnen Notion, het Nyenrode Institute voor Knowledge en Virtual Education. Via paginagrote advertenties werven Achmea en Nyenrode “zes ambitieuze onderzoekers” voor een promotie-onderzoek.
De samenwerking komt voort uit de overtuiging bij Achmea dat kennismanagement, in een snel veranderende omgeving en rekeninghoudend met een dynamisch personeelsbestand, essentieel is. Mede met oog daarop startte Achmea enkele jaren geleden al met het synergie-managementprogramma SPirit.
Het CIC zal zich in eerste instantie richten op vastlegging, structurering en distributie van kennis op het gebied van risicomanagement en marketing, ten behoeve van productinnovatie en het opleiden van specialisten. In tweede instantie zullen de ervaringen daarmee ook beschikbaar komen voor andere disciplines. Het onderzoek door Notion richt zich op kunstmatige intelligentie, neurale netwerken, virtual education en fuzzy logic – die waar het gaat om marketing – ingezet kunnen worden voor het aanscherpen van klantprofielen.
In Notion participeren naast Achmea ook Philips, Microsoft en Sara Lee.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.