nieuws

Achmea en Interpolis maken fusie definitief

Archief

Eureko en Rabobank Nederland hebben de intentie tot fusie van de respectieve dochters Achmea en Interpolis omgezet in een concreet en ondertekend fusiecontract. Interpolis wordt een apart merk binnen Achmea en Rabobank breidt het belang in het overkoepelende Eureko uit van 5% naar 37%. De nieuwe combinatie onttroont ING als marktleider in de Nederlandse verzekeringsbranche. In voltijdbanen telt de combinatie twintigduizend arbeidsplaatsen.

De raad van bestuur van Eureko wordt eind oktober uitgebreid met drie mensen uit de hoofddirectie van Interpolis. Na het aftreden van Gijs Swalef wordt Maarten Dijkshoorn (per 1 oktober) voorzitter. Hij krijgt aan zijn zijde Interpolis-directievoorzitter Kick van der Pol (1e vice-voorzitter) en Ernst Jansen (2e vice-voorzitter). De overige leden zijn Gert van Arkel, Willem van Duin, Gerard van Olphen (CFO), Margriet Tiemstra en de Interpolis-mensen Huub Hannen en Roel Wijmenga. Verder worden meer commissarissen onderling uitgewisseld tussen Rabobank en Eureko en worden meer waarnemers uitgewisseld tussen de Vereniging Achmea en de Centrale Kring Vergadering van de Rabobank. Zo wordt voormalig Achmea-topman en ex-voorzitter van het Verbond van Verzekeraars Paul Overmars commissaris bij Rabobank Nederland.
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.