nieuws

Achmea en Gak bundelen activiteiten in Argonaut

Archief

Achmea en Gak hebben Argonaut opgericht, een bedrijf waarin activiteiten op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid worden gebundeld.

Achmea en GAK werken op privaat gebied samen en willen fuseren zodra de publieke uvi’s (uitvoeringsinstellingen) worden geprivatiseerd. Argonaut is vooral met het oog op de toekomst opgericht; in dit bedrijf zullen gezamenlijke activiteiten op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid – exclusief verzekeren – worden ondergebracht.
Het is de bedoeling dat Argonaut ook deelneemt in andere bedrijven die zich met genoemde materie bezighouden. Argonaut wil om te beginnen zeggenschap verkrijgen in ZVN Advies, een zogenoemd reïntegratiebedrijf dat zich bezighoudt met het hele traject rond arbeidsongeschiktheid, dus van preventie tot en met reïntegratie. De NMa, de Nederlandse Mededingingsautoriteit, heeft inmiddels al geoordeeld dat “voor genoemde concentratie geen vergunning is vereist”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.