nieuws

Achmea-cao: 4% loonsverhoging

Archief

Achmea is toch akkoord gegaan met de gevraagde 4% loonsverhoging voor het personeel. Na stroeve onderhandelingen is een principe-akkoord bereikt over een 1-jarige cao die loopt tot 1 april 2002.

In 1999 is gekozen voor een cao voor het gehele Achmea-concern. “Deze opereatie, het samenvoegen van vijf cao’s, elf personeelshandboeken en 570 regelingen, kostte zoveel tijd dat deze cao-onderhandelingen in het teken stonden van rust en niet al teveel vernieuwingen”, aldus Unie-bestuurder Dirk Kramer. Achmea heeft een eigen ondernemings-cao die geldt voor ruim 10.000 medewerkers.
De structurele loonsverhoging van 4% gaat met terugwerkende kracht in per 1 april. Andere belangrijke punten uit de cao zijn de afspraken rond telewerken en verhoging van het kinderopvangbudget.
Het streven is daarnaast om medewerkers die uit de commerciële GAK-organisatie en twee arbodiensten zijn overgekomen, onder te brengen in de Achmea-cao. De structuur van de pensioenregelingen is onderwerp van studie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.