nieuws

Accountmanagers Zwitserleven beginnen adviesbureau IC&S

Archief

Onder de naam Insurance Consultancy & Support (IC&S) opereert sinds kort een nieuw commercieel detacherings- en adviesbureau voor het intermediair dat gespecialiseerd is in levenproducten.

Het bureau IC&S heeft (huis)vestigingen in Haarlem en Castricum en wordt geleid door Robbert Schildwacht (41) en Pieter Schouws (40), beiden waren voor die tijd elf jaar actief als accountmanager voor Zwitserleven in de provincie Noord-Holland.
Volgens de oprichters voorziet hun dienstverlening in een behoefte. “Steeds meer assurantiekantoren met capaciteitsproblemen doen een beroep op detacheringservice en commerciële support”, stellen Schildwacht en Schouws. Het bureau verricht uiteenlopende commerciële taken, waaronder het voeren van verkoopgesprekken met relaties, het sluiten van transacties, en voorlichting geven op het gebied van employee-benefits.
Om hun onafhankelijkheid ten opzichte van verzekeraars én intermediair te onderstrepen, heeft hun bureau geen SER-inschrijving. “Uit principe”, zegt Schildwacht. “Wij hebben louter het belang van de tussenpersoon voor ogen uit wiens naam wij opereren.” Voor zijn activiteiten brengt IC&S een uurtarief in rekening, maar andere beloningsvormen zijn bespreekbaar, aldus Schouws. “Als het assurantiekantoor dat wil, kunnen we ook een percentage van de provisie berekenen, al dan niet in combinatie met een uurtarief.”
Robbert Schildwacht (links) en Pieter Schouws, na elf jaar Zwitserleven nu voor zichzelf begonnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.