nieuws

Accountants geen onafhankelijkheidsverklaring

Archief

De Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten (Novaa) reageert afwijzend op de suggestie van de Consumentenbond dat assurantietussenpersonen hun onafhankelijkheid met een accountantsverklaring moeten bewijzen

Het zijn niet de accountants die hiervoor een verklaring moeten afgeven, maar de beroepsgroep zelf, aldus Novaa-voorzitter Carel Verdiesen. Tussenpersonen zijn alleen onafhankelijk als zij zich uitsluitend bezighouden met het verkopen van hun eigen arbeidsuren en dus op tariefbasis werken. (Door)verkopers van verzekeringsproducten zijn per definitie niet onafhankelijk noch willen dat zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.