nieuws

ABZ en ASN richten bedrijf op voor GIM

Archief

ICT-bedrijf ABZ en systeemhuis ASN richten een nieuwe onderneming op, waarin de door ASN ontwikkelde Generieke Interface Module (GIM) wordt ondergebracht.

Doel van de nieuwe onderneming is verder vorm te geven aan de procesintegratie in de totale keten van financiële dienstverlening en het faciliteren van toepassingen die gebruik maken van de GIM-technologie.
GIM voorziet in een gestandaardiseerde uitwisseling en stroomlijning van gegevens tussen automatiseringssystemen van diverse (branche)partijen. Zo maakt de interface uitwisseling mogelijk tussen administratiesoftware van het intermediair en offerteprogrammatuur bij verzekeraars.
Naast de oprichting van het bedrijf hebben ABZ en ASN de intentie uitgesproken de GIM onder te willen brengen bij Branche Initiatieven en onder de verantwoordelijkheid te plaatsen van de E-standards Board.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.