nieuws

ABP-verzekeraar terug op winst

Archief

Loyalis, de verzekeraar van pensioenfonds ABP, heeft in de eerste helft van dit jaar een brutowinst behaald van e 16 mln.

Over dezelfde periode in 2002 werd nog een verlies gemeld van e 10,5 mln. Oorzaken van de resultaatverbetering zijn: stijgende aandelen, lagere kosten en de lage rente, die de waarde van vastrentende beleggingen doet stijgen. Het eigen vermogen steeg door het resultaat, én door een kapitaalinjectie van e 10 mln voor Loyalis Leven, tot e 53,4 (33,8) mln.
De premieomzet steeg met 12% tot e 176,3 (156,9) mln, vooral door een sterke toename van de lijfrenteproductie. De ‘bestseller’ in het assortiment van Loyalis Leven is de gouden-handdrukpolis.
Loyalis heeft verder nog voor e 20,3 (19,2) mln aan omzet behaald uit activiteiten als reïntegratie, schaderegeling en administratie. Het resultaat voor belastingen verbeterde tot e 2,4 (1,1) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.