nieuws

ABP met splitsing PGGM achterna

Archief

Pensioenfonds ABP heeft een dochterbedrijf opgericht dat de uitvoering van de ABP-pensioenregeling gaat verzorgen. Daarmee wordt gekozen voor een soortgelijke splitsing als bij PGGM.

Het pensioenfonds zelf blijft actief onder de naam ABP; de uitvoeringsorganisatie gaat Algemene Pensioen Groep heten. “Dit maakt het mogelijk de dienstverlening aan klanten verder uit te bouwen”, aldus het bedrijf. In de communicatie met klanten wordt de naam ABP gehandhaafd.
Eerder koos pensioenfonds PGGM voor eenzelfde splitsing, waarbij de uitvoeringsorganisatie onder de naam PGGM verzekeringen verkoopt, terwijl het fonds zelf onder de naam Pensioenfonds Zorg en Welzijn verder is gegaan. Dat was tegen het zere been van de verzekeraars, die vinden dat PGGM daarmee misbruik maakt van de eigen naamsbekendheid. De rechter oordeelde onlangs echter dat de splitsing is toegestaan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.