nieuws

ABP biedt deelnemers unit-linkedverzekering

Archief

ABP Verzekeringen heeft de eerste beleggingsverzekering geïntroduceerd. Met het ABP Koopsomplan worden de bijna 900.000 deelnemers rechtstreeks benaderd. Binnenkort volgt een premiebetalende variant.

Van de koopsom – minimaal f 1.500 – wordt bij afsluiten eenmalig 7% aan kosten ingehouden. Aan- en verkoopkosten, polis- en administratiekosten brengt het ABP niet in rekening.
De premie kan vervolgens in vijf verschillende fondsen (‘jaarrekeningen’) worden belegd. De fondsen bestaan uit aandelen, obligaties of een mix van beide (25-75% of 50-50%). Geheel of gedeeltelijk switchen kan één keer per jaar gratis, daarna tegen f 50 aan kosten. De polishouder ontvangt jaarlijks een waarde-overzicht.
Met het overlijdensrisico kan op twee manieren worden omgegaan. Of bij overlijden wordt 90% van de opgebouwde waarde als nabestaandenlijfrente uitgekeerd, óf het opgebouwde tegoed vervalt bij vooroverlijden. In dat laatste geval is het eindkapitaal bij leven wel hoger.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.