nieuws

ABN Amro onderstreept pensioenambities

Archief

Tijdens een pensioenseminar heeft ABN Amro de ambities op de markt voor levensverzekeringen onderstreept.

De bankverzekeraar wil in twee jaar tijd naar een marktaandeel van 10% toe. Met de huidige levenactiviteiten, waaronder ook bemiddeling wordt geschaard, claimt ABN Amro een marktaandeel van 5%.
ABN Amro schat het premie-inkomen uit levensverzekeringen voor 1996 in op f 500 mln. Het jaar daarvoor beliepen de premies nog f 290 mln, wat toen goed was voor een marktaandeel van 1%. Samen met bankverzekeraar Postbank behoort ABN Amro tot de snelst groeiende levensverzekeraars.
Tijdens het seminar introduceerde ABN Amro officieel het Flexibel PensioenPlan, een pensioenregeling op basis van beschikbare premies, bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf.
Tevens maakte de bankverzekeraar bekend een beschikbare premieregeling te willen introduceren voor het eigen personeel (” 35.000). Die regeling, met variabele start- en eindleeftijden, moet ook gaan voorzien in spaarmogelijkheden via bonussen en adv-dagen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.