nieuws

ABN Amro: ‘Eigen Huis promoot alleen maar spaarhypotheek’

Archief

ABN Amro vindt dat de Vereniging Eigen Huis in haar publicaties te veel de traditionele spaarhypotheek promoot.

Dit zegt de bank in de Hypothekenkrant, een uitgave voor het intermediair. In een vergelijkend overzicht tussen ABN Amro’s Meegroeihypotheek en een spaarhypotheek in het blad De Woonconsument zou alleen op kleine nadelen gewezen worden. “Evenmin vermeldt de vereniging dat het voor de consument te behalen voordeel veel groter is, dan het te lijden nadeel. Vooralsnog wil de vereniging Eigen Huis kennelijk alleen traditionele spaarhypotheken promoten, waarbij zij in vergelijkingen soms wel zeer kleine nadelen van andere producten uitvergroot en de voordelen van die andere producten niet vermeldt.”
Miscommunicatie
Volgens Eigen Huis leverde ABN Amro te laat schriftelijke informatie aan over de hypotheek en wees de bank hierin niet duidelijk op de pluspunten. Wel geeft de vereniging toe dat in het artikel de vraag ‘Kan de afkoopwaarde van de spaarpot achterblijven bij die van de gewone spaarhypotheek’ met ‘ja’ beantwoord werd, terwijl de mate waarin niet voldoende uit de verf kwam. “Maar nadelen benadrukken, beschouwen wij als onze primaire taak. En uitvergroten hoort daar nu eenmaal bij.”
Eigen Huis voert inmiddels gesprekken met ABN Amro om meer te weten te komen over de tariefstructuur van de Meegroeihypotheek. “En om een dergelijk miscommunicatie in de toekomst te voorkomen”, geeft de vereniging schoorvoetend toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.