nieuws

ABN Amro: ‘controle intermediair wettelijk verplicht’

Archief

De nieuwe bemiddelingsovereenkomst van ABN Amro, die de bepaling bevat dat de bank onaangekondigd controles kan uitvoeren bij tussenpersonen (AM Signalen 31), vloeit voort uit een wettelijke verplichting, zegt ABN Amro

“Wij geven het intermediair een volmacht om identificatie uit te voeren. Banken moeten cliënten identificeren als gevolg van de Wet Identificatie bij Dienstverlening. Het is dus een wettelijke verplichting. Onze ervaringen tot nu toe zijn dat het geen zwaar punt is in onderhandelingen met het intermediair.” Na de NBVA heeft ook de NVA afwijzend op de bepaling gereageerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.