nieuws

Aanvullende anw- polissen ABP

Archief

Het ambtenarenpensioenfonds ABP heeft vorige maand bijna 950.000 actieve deelnemers benaderd met twee anw-produkten. Verzekeringen als aanvulling op de door sociale partners afgesproken collectieve reparatie.

Begin april kwamen vertegenwoordigers van overheidswerkgevers en -werknemers al een collectieve reparatie van het anw-gat overeen. De tijdelijke regeling, tot 1 januari 1998, voorziet in een uitkering van 2,5% van de aww-uitkering maal het aantal pensioenjaren.
Als individuele aanvulling op die collectieve reparatie heeft het ABP twee anw-produkten ontwikkeld. Eén ter verzekering van de partner (het ABP Partnerplan) en één voor de deelnemer zelf (het ABP Deelnemerplan). Zowel een kapitaal als een rente-uitkering kan verzekerd worden.
In juni schreef ABP Verzekeringen 40.000 offertes uit. Dit leidde inmiddels tot duizend gesloten polissen. Om de deelnemers meer bedenktijd te geven, is – op verzoek van werkgevers – ook een Bedenktijdpolis ontwikkeld. Die polis zorgt voor een collectieve aanvulling gedurende 3,4 of 5 maanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.