nieuws

Aantal schadeclaims daalde vorig jaar wereldwijd naar niveau 1986

Archief

Goed nieuws voor de schadeverzekeraars

Wereldwijd zou volgens het Franse verzekeringsblad LArgus in 2003 het aantal schadeclaims fors zijn gedaald en terecht zijn gekomen op het niveau van 1986. Een Britse verzekeraar meldt zelfs dat er vorig jaar 30 % schadeclaims hebben voorgedaan ten opzichte van het jaar daarvoor. En volgens een vooraanstaande Canadese verzekeraar zou er sprake zijn van een daling met 20%. Als voornaamste oorzaken hiervoor worden genoemd de forse verhoging van de eigen risico’s alsmede de doorgevoerde dekkingsbeperkingen en -uitsluitingen als gevolg van de terroristische aanslagen in september 2001.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.