nieuws

Aantal hypotheken blijft vrijwel gelijk in juni

Archief

Na forse productietoenames in april (21,5%) en mei (32,7%) is de markt voor woninghypotheken in juni in rustiger vaarwater terechtgekomen. De omzet ligt desalniettemin met € 9,71 mld nog altijd 9% hoger dan een jaar eerder. Het aantal nieuw ingeschreven woninghypotheken is met bijna 49.000 echter nauwelijks hoger dan in juni 2004.

Vergeleken met mei groeit de hypotheekproductie met 2,8%. De meeste groei boeken de hypotheekbanken en bouwfondsen (+6,6% tot € 1,82 mld) en de buitenlandse partijen (+12,6% tot € 0,57 mld). Ten opzichte van juni 2004 verstrekken de buitenlanders zelfs bijna de helft meer aan hypotheekgelden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.