nieuws

Aantal BKR-registraties 10% gestegen

Archief

Het totaal aantal bij het Bureau Krediet Registraties (BKR) geregistreerde kredieten is vorig jaar met 10,5% gestegen tot 18,4 (16,7) mln. In totaal staan in het centrale systeem van het BKR de gegevens van 9,1 (8,4) mln personen. Het aantal lopende kredieten is 11,6% gegroeid tot 11,2 (10,1) mln. 

Het aandeel van de doorlopende kredieten in het totaal is afgenomen tot 76% (79%). Ook het percentage aflopende kredieten is gedaald: van 13% tot 11%. Wel werden er meer kredieten geregistreerd in de categorie ‘Overig’ (onder meer kredieten van (thuis)winkelbedrijven.
Het aantal BKR-raadplegingen door deelnemers (de meeste kredietverleners) bedroeg bijna 18 miljoen, 14% meer dan in 2003. Het aantal consumenten dat gegevens over de eigen kredietsituatie opvroeg, steeg met 37% tot 92.000.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.