nieuws

Aantal arbeidsplaatsen bij DNB juist gedaald

Archief

Het aantal arbeidsplaatsen bij De Nederlandsche Bank (DNB), de toezichthouder op de financiële sector, is anders dan de media willen doen geloven, niet gestegen maar juist gedaald. Dit zegt DNB in een publicatie waarin de toezichthouder de correcte cijfers zegt te geven.

Uit de publicatie blijkt dat het aantal fte’s bij DNB sinds 1999 zou zijn gedaald van 1.632 tot 1.604, na een piek van 1.672 in 2003. De ontwikkeling van het aantal arbeidsplaatsen is volgens DNB sterk beïnvloed door enerzijds een uitbreiding en verscherping van toezichtstaken en anderzijds een uitgevoerde reorganisatie. Na de fusie met de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK) in oktober 2004 is het totale aantal fte’s gestegen tot 1.820, waarvan 216 bij de PVK. In 1999 bedroeg het totale aantal arbeidsplaatsen bij DNB en PVK nog 1.787 tegen 1.903 in 2003.  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.