nieuws

Aandelen Anglo Dutch naar DSB Groep (Frisia)

Archief

Het volledige aandelenpakket van het volmachtbedrijf Anglo Dutch Assurance Society in Heemstede is door zijn Britse aandeelhouders verkocht aan de DSB Groep, waarvan onder meer de Frisia-bedrijven deel uitmaken.

Anglo Dutch Assurance Society is gespecialiseerd in de verzekering van financiële risico’s die voortvloeien uit het aangaan van consumptief krediet-contracten. Vooral het niet- of niet-tijdig betalen van rente en aflossing van consumptief krediet (PL of doorlopend krediet) als gevolg van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid is een van hoofdrisico’s die kunnen worden verzekerd.
De overdracht van het aandelenpakket aan DSB Groep door het Britse pensioenfonds USS en de Britse institutionele belegger TT Investments heeft geen gevolgen voor de organisatie van Anglo Dutch (23 medewerkers). Het bedrijf blijft onder leiding van directeur Th.J.C. Schijvenaar onder eigen naam in de Nederlandse markt opereren.
Het intermediair zou aanmerkelijke minder positief staan tegenover de aandelenverkoop aan de DSB Groep, die in de markt voor consumptief krediet een dominante positie heeft opgebouwd. Diverse tussenpersonen zouden overwegen hun produktiestroom van betalingsgarantieverzekeringen te verleggen naar concurrent Ryan, die sinds deze maand onder de handelsnaam London General in de Nederlandse markt optreedt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.