nieuws

‘Aandeel van direct-writers 25% tot 35%’

Archief

Een kwart van de levensverzekeringen wordt volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) rechtstreeks gesloten. Bij schadeverzekeringen is het aandeel van de direct-writers zelfs 35%. De rest loopt via tussenpersonen, gevolmachtigden en banken.

Een onderverdeling in de restcategorie geeft het CVS helaas niet. Wel kan het statistische centrum van het Verbond van Verzekeraars melden dat de verkoopkanalen internet en detailhandel (zoals supermarkten en warenhuizen) samen goed zijn voor een marktaandeel van 1%.
Volgens het Verbond gaat het om cijfers over de jaren 2001 en 2002 van zowel de particuliere als zakelijke markt en zijn de cijfers ontleend aan vertrouwelijke CVS-enquêtes. In de openbaarheid zijn verzekeraars maar zelden bereid hun verkoopcijfers onder te verdelen per distributiekanaal. Op basis van die karige mededelingen wordt het aandeel van banken in de productie in het algemeen geschat op zo’n 20% en dat van direct-writers zou de laatste jaren gezakt zijn van 20% naar 15%.
Volgens het CVS is het aandeel van de direct-writers dus groter dan alom gedacht en bij schadepolissen beduidend groter dan bij levensverzekeringen. “Consumenten hebben bij complexe (levens)verzekeringen sneller advies nodig”, veronderstelt het CVS.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.