nieuws

Aandeel ‘cargo’ groeit in Belgische transportverzekeringssector

Archief

De goederentekening neemt een steeds groter deel van de transportverzekeringsomzet in België voor haar rekening

In 1995 was deze branche nog goed voor 71% van de totale inkomsten uit transportverzekeringen; in 2002 was dit opgelopen tot 78%. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren verder toeneemt tot 82% per eind 2005. Ook het aandeel van de binnenvaartcascotekening nam toe, zij het licht van 3% in 1995 tot 4% in 2002. Daarentegen liepen in deze periode de aandelen van de segmenten vervoerdersaansprakelijkheid (van 13% naar 12%) en die van zeecasco (van 13% naar 6%) terug. Het totale inkomen uit transportverzekeringen in België beliep in 2002 € 218 mln. Op de branche vervoerdersaansprakelijkheid na werd in alle segmenten verlies geleden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.