nieuws

Aandeel beleggingshypotheek daalt

Archief

Het aandeel van de beleggingshypotheek is tussen 2002 en 2004 gedaald. Dat meldt TNS Nipo na een representatieve steekproef onder huishoudens die tussen oktober 2003 en oktober 2004 een hypotheek sloten. Nog maar 10% daarvan koos een beleggingshypotheek, tegen 15% twee jaar eerder. De hypothecaire lening is meestal (voor het grootste deel) aflossingsvrij: 43% (41%). De spaarhypotheek volgt met 22% (21%), terwijl het aandeel van de levenhypotheek is gedaald tot 6% (9%).

Bij het sluiten van een nieuwe hypotheek verandert, net als in 2002, de helft van geldverstrekker. De voorwaarden (rentecondities) zijn daarvoor de voornaamste reden. Eén op de acht stapt op uit ontevredenheid over de adviseur en/of geldverstrekker.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.