nieuws

2003: goed jaar voor herverzekeraars ondanks calamiteiten in VS

Archief

Herverzekeraars actief in de brandsector kunnen wereldwijd terugkijken op een goed 2003

En dit ondanks de zware schades van maar liefst € 10,6 mld, de op twee na grootste schadelast sinds 1994, die zich vorig jaar in dit segment in de Verenigde Staten hebben voorgedaan, meldt ratingbureau Standard & Poor’s. Het bureau verwacht voor het komende jaar andermaal goede resultaten aan de inkomstenkant. Aangezien de verzekeringscyclus zich weer richting ‘softe’ markt ontwikkeld, zouden bedrijven wat minder capaciteit beschikbaar kunnen stellen, maar aan de ander kant kan volgens het ratingbureau één grote calamiteit de cyclus weer omkeren en leiden tot de komst en/of terugkeer van enkele nieuwe spelers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.