nieuws

2002 was beter jaar voor Amerikaanse herverzekeraars

Archief

Na het desastreuze jaar 2001, vooral door toedoen van de aanslagen op New York en Washington, is 2002 voor de Amerikaanse herverzekeraars een beter jaar gebleken

Naast een forse toename van het premietotaal met 11,6 % tot $ 29,5 mld (€ 26,1 mld) is de kosten/baten-verhouding (combined ratio) verbeterd tot 121,3 %, dit in vergelijking met die van 142,9 % in 2001. Alleen de schaderatio beliep vorig jaar al 93,7 %. Niettemin blijft de financiële gezondheid van de sector zwak vanwege onder meer de asbestproblematiek, milieuschade en juridische zaken. Daardoor hebben de Amerikaanse herverzekeraars in 2002 nog $ 6,5 mld (€ 5,8 mld) aan extra reserveringen moeten maken. Bovendien kan men voor dit jaar niet meer de grote premieverhogingen verwachten, zoals die zich in 2002 hebben voorgedaan, overigens met uitzondering van de aansprakelijkheidssector, met name bestuurdersaansprakelijkheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.