nieuws

Zwitserleven volgt met rentetarieven ECB

Archief

Zwitserleven verlaagt per 1 januari de rente voor de hypotheek van Betere Huize en de RenteBasis hypotheek met 0,95% voor het Euri driemaandentarief. De Consumentenbond riep de banken onlangs op de hypotheekrente evenredig te verlagen met de renteverlagingen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Zwitserleven volgt met rentetarieven ECB

Begin oktober heeft de ECB de rente 1% verlaagd om de economische groei te stimuleren. Uit eigen onderzoek concludeerde de Consumentenbond nog dat veertig banken juist een opslag van 1% rekenden bij varibale renten. De verlaging van Zwitserleven van 0,95% en die van ING met 0,5% geeft volgens de bond aan, dat er ruimte zit in de marges die banken hanteren. De bond roept andere banken op dit voorbeeld te volgen.  

Reageer op dit artikel