nieuws

Zwitserleven lanceert ‘duurzaam’ pensioen

Archief

Zwitserleven komt naar eigen zeggen als eerste levensverzekeraar met een individueel pensioenproduct waarbij op een duurzame manier kapitaal wordt opgebouwd. De inleg wordt belegd in fondsen van SNS Reaal-zuster ASN Bank.

Dit GroenPensioen is bedoeld als aanvulling op het werkgeverspensioen. "Het ingelegde geld wordt uitsluitend belegd in bedrijven en projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. De fondsen investeren bijvoorbeeld niet in ondernemingen die zijn betrokken bij kinderarbeid of wapenhandel, maar in ondernemingen die serieus werk maken van hun duurzaamheidsbeleid en mensenrechten respecteren." Volgens ASN Bank wordt duurzaamheid vooral door pensioenfondsen nog onvoldoende meegewogen in de beleggingsstrategie.

Reageer op dit artikel