nieuws

Zorgmantel voor zorgmedewerkers

Archief

Werkgevers en vakbonden in de zorg hebben een mantelcontract geslo-ten met zorgverzekeraar IZZ (Uvit) gericht op medewerkers in de ver-pleging, verzorging en thuiszorg. Dit mantelcontract komt per 1 januari in de plaats van de bestaande cao-regeling voor de zorgverzekering.

 

"We hebben ervoor gekozen werkgevers hun medewerkers de keuze te laten zelf een zorgverze-kering te zoeken. Mensen moeten niet voor een zorgverzekering kie-zen omdat de premie het laagst is, maar omdat de inhoud het beste bij hen past", zegt directeur Aad Koster van ActiZ, een organisatie voor ondernemers in de zorg.

 

  &nbspOndanks het verdwijnen van de regeling blijven de contractpar-tijen nauw met elkaar in gesprek over het stimuleren van gezond-heid en vitaliteit binnen de VVT-instellingen (Verpleging, Verzor-ging en Thuiszorg). Hiervoor dient het mantelcontract.

 

  &nbspDe cao-partijen hebben afge-sproken dat medewerkers die nu bij IZZ verzekerd zijn, gewoon van de IZZ-regeling gebruik kun-nen blijven maken en recht hou-den op een werkgeversbijdrage. Voor nieuwe medewerkers stelt de werkgever de hoogte van de werk-geversbijdrage vast of laat deze vervallen.

 

Opmerkingen:

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.