nieuws

Vlam in de pan in De Librije

Archief

Een bak met oververhitte olijfolie, geparkeerd tegen een per abuis nog werkende inductieplaat in de keuken van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle zorgde er vorige week donderdagochtend voor dat eigenaar Jonnie Boer voor dag en dauw werd gewekt door het brandalarm. De schade voor verzekeraar Reaal wordt geschat op _ 150.000.

 

Nog voor de brandweer arriveerde, slaagde Boer er eigenhandig in de brand in zijn keuken te blussen, maar inmiddels was wel een aanzienlijke rook- en roetschade ontstaan. Niet alleen in de kelder gesitueerde keuken, maar ook in het restaurant daarboven.

 

  &nbspGewaarschuwd door Salvage was een calamiteitenteam van reconditioneringsbedrijf Munters onder leiding van André Barels twee uur na de brand in De Librije aanwezig, om een begin te maken met het opruimen van de ravage en de keuken en het restaurant weer zo snel mogelijk bedrijfsklaar te maken.

 

  &nbspHet interieur werd van het overal aanwezige roet ontdaan, de gordijnen gestoomd en alle voorraden (niet bepaald de goedkoopste wijnen en ingrediënten) moesten worden vervangen. Aansluitend moest het interieur volledig opnieuw (’s nachts) worden geschilderd. Met zo’n twintig man werd binnen 24 uur de hele klus geklaard. "Geweldig dat het allemaal zo snel geregeld is", aldus eigenaars Thérèse en Jonnie Boer. "We hebben donderdagavond al weer fijn gewerkt en vrijdag was een dag als andere vrijdagen, alsof er niks gebeurd was."

 

  &nbsp"Een waar huzarenstukje", zegt ook expert Helmut Vissers van Lengkeek, Laarman & De Hosson over het werk van het team van Munters. Hij schat de schade voor verzekeraar Reaal vooralsnog op _ 150.000.

 

achtergrond zijn de mannen van Munters aan het werk om De Librije weer zo snel mogelijk bedrijfsklaar te maken.

Reageer op dit artikel