nieuws

Verzekeringsplaatje

Archief

De minister van Verkeer en Waterstaat heeft bekendgemaakt dat het verzekeringsplaatje voor ongekentekende gemotoriseerde voertuigen voor 2009 moet worden uitgevoerd met een ondergrond in een ‘retroflecterende’ kleur geel en de cijfers en letters (en eventueel de rand) in zwart. Verzekeringsplaatjes die het jaartal 2008 dragen, behouden hun geldigheid tot en met 30 april 2009. De nieuwe geel/zwarte plaatjes mogen vanaf 1 januari volgend jaar worden gebruikt.

 

Hyundai-garantie

Hyundai Nederland heeft de ‘Hyundai Verlengde Garantie’ geïntroduceerd. Dit product, dat door 140 dealers wordt aangeboden, biedt de consument de mogelijkheid te kiezen voor 12 of 24 maanden extra garantie bovenop de drie jaar fabrieksgarantie. Risicodrager op deze extra garantie is Bovemij Verzekeringen.

 

Hiscox keert altijd uit

Van alle schademeldingen die Hiscox sinds 2005 binnen kreeg, is 98% uitgekeerd. Deze schades zouden in 47% van de gevallen niet door standaard polissen zijn gedekt, zo blijkt uit een internationaal onderzoek van de verzekeraar, die zich toelegt op verzekeringen voor zeer vermogende particulieren. Bijna de helft van de top 100 van allerrijkste Nederlanders (45) zou zich inmiddels hebben verzekerd bij Hiscox.

 

Trials op proef

Na het succes van Trials in Drenthe, Limburg, Groningen, Friesland en Utrecht start de provincie Overijssel in december een proef met het rijvaardigheidsprogramma. De pilot-dagen in Overijssel vinden plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 december bij de Evenementenhal Hardenberg. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.trials.nl. Inmiddels hebben landelijk bijna 3.500 jongeren tot en met 26 jaar deelgenomen aan Trials.

 

Ladingdiefstal

Consumentenelektronica, voeding en kleding zijn de meest gestolen goederen tijdens transport. Dat blijkt uit onderzoek van Chubb. De dieven slaan daarbij vooral hun slag op rustplaatsen voor chauffeurs (39%) en bedrijfsterreinen (27%). Inbraak in loodsen (6%) en overvallen tijdens de rit (3%) zijn relatief kleinere risico’s.

 

Watersportverzekering

Onverwacht veel schademeldingen voor vaartuigen in klasse 2 (multihulls en rubberboten) hebben Avéro Achmea ertoe genoodzaakt de commerciële kortingen op de premie voor de Watersportverzekeringen te laten vervallen. De desbetreffende premies zullen daardoor vanaf 1 januari onvermijdelijk omhoog gaan, meldt de verzekeraar.

 

Reageer op dit artikel