nieuws

Verzekeringsbedrijfstak krijgt onderscheidingen

Archief

Personen en bedrijven die in de verzekeringsbranche uitmuntende prestaties laten zien waar vooral klanten beter van worden, kunnen daar vanaf volgend jaar voor onderscheiden worden met een ‘Gouden Schild’. De prijzen moeten de kwaliteit in de bedrijfstak zichtbaar maken en daarmee bijdragen aan een positiever beeld over de branche.

 

Het initiatief voor de Nederlandse Verzekeringsawards, zoals de formele naam achter de ‘Gouden Schilden’ luidt, komt van uitgeverij Kluwer en marketingbedrijf For All Finance. De uitgever heeft het idee opgedaan in Engeland, waar dit jaar 1.800 mensen de uitreiking van de British Insurance Awards bijwoonden in de Royal Albert Hall. "Die awards dragen daar bij aan kwaliteitsverbetering in de bedrijfstak. En goede communicatie kan die kwaliteit ook voor de buitenwereld zichtbaar maken", aldus Karin Sok namens Kluwer.

 

  &nbsp"We moeten stoppen om alleen maar vanuit het defensief over onze branche te praten", vult Ruud Dekker, directeur Marketing van For All Finance aan. "We moeten durven laten zien wat we goed doen en vooral onze klanten de kans geven te vertellen waarom ze ook vaak blij met ons zijn."

 

Veertien prijzen

Er komen veertien onderscheidingen. Het belang van producten en diensten voor klanten vormt de leidraad, boven commerciële successen. Er worden onder meer prijzen uitgereikt voor de beste schadeservice, de beste adviesorganisatie, het beste product, het beste hypotheekbedrijf, het grootste talent, de beste werkgever en het bedrijf dat de grootste stappen heeft gezet in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

  &nbspNominaties worden beoordeeld door een jury, die voor een deel zal bestaan uit branchegenoten en verder uit vertegenwoordigers van onder meer consumenten, bedrijven, media en politiek. "De mening van klanten is cruciaal", motiveert Dekker die keuze. "Het moet geen incrowd feestje worden." Het Verbond van Verzekeraars, dat imagoherstel als topprioriteit heeft betiteld, zegt zich achter het initiatief te scharen.

 

  &nbspOp donderdag 11 juni 2009 worden de winnaars over de jaargang 2008 bekendgemaakt. Meer informatie is te vinden op de website www.verzekeringsawards.nl.

 

een ware happening: dit jaar woonden in London 1.800 mensen de uitreiking bij in de Royal Albert Hall.

Reageer op dit artikel