nieuws

Verliespolis eist ook compensatie van intermediair

Archief

Na de verzekeraars moeten komend jaar ook tussenpersonen met een financiële compensatie komen voor beleggingsverzekeringen, vinden de stichtingen Woekerpolisclaim en Verliespolis. “Als het moet, gaan we naar de rechter.”

Verliespolis eist ook compensatie van intermediair

Errol Keyner, die namens de Vereniging van Effectenbezitters in het bestuur van Verliespolis zit, vindt dat het intermediair een substantiële bijdrage moet leveren aan een oplossing voor problemen met beleggingspolissen. "Veel producten zijn aangesmeerd terwijl de klant ze niet nodig had. Op adviesniveau had het intermediair een grote verantwoordelijkheid."
NVA en NBVA zijn gevraagd de leiding te nemen in het helpen van klanten, maar wijzen volgens Keyner alle verantwoordelijkheid af. "Tussenpersonen die veel van deze polissen hebben verkocht, moeten worden aangepakt. Als NVA en NBVA niet het voortouw nemen, dan sluiten wij juridische stappen niet uit. 2009 wordt het jaar van de tussenpersoon."

Reageer op dit artikel