nieuws

Verlaging pensioenen gevreesd

Archief

Een kwart van de Nederlandse pensioenfondsen staat er zo slecht voor dat ze ingrijpende maatregelen moeten nemen, stelt Falco Valkenburg van pensioenadviesbedrijf Towers Perrin. „Als we de komende drie jaar geen herstel zien, wordt zelfs een daadwerkelijke verlaging van de pensioenrechten een reële optie.”

Verlaging pensioenen gevreesd

 Bij de laatste peiling dit jaar van Towers Perrin blijkt dat 85 procent van de pensioenfondsen te weinig geld in kas heeft om de pensioenen voor inflatie te corrigeren. Zij beschikken niet langer over de minimaal vereiste buffer van 5 procent die ze ten opzichte van hun pensioenverplichtingen moeten aanhouden. Tegenover elke 100 euro pensioenverplichting moet ten minste 105 euro aan vermogen staan, zo eist de pensioenwet.
 (De Telegraaf, pag.3)
 
Overige verzekeringsberichten vandaag in de media:
 
Rubriek over geld: Maak goed pensioenplan
(De Telegraaf, pag.19)

Reageer op dit artikel