nieuws

Verkoop ASR-loondienst is rond

Archief

ASR Nederland heeft de in juni aangekondigde verkoop van dochterbedrijven Verzekerings Unie en PoliService aan Optima en Beijer afgerond. De maatschappij blijft 20% van de aandelen in handen houden

 

Nieuwe eigenaar wordt per 1 januari de vennootschap Futurum, waarin de intermediairbedrijven Beijer en Optima samen 80% van de aandelen hebben. ASR is zelf de derde eigenaar. Het nieuwe bedrijf telt 179 medewerkers en zal de activiteiten vanuit IJsselstein en Zeist voortzetten onder de naam Verzekerings Unie. Het voormalige PoliService (47 medewerkers) zal zich primair gaan richten op zijn rol als serviceprovider in dienst van de adviestak van de Verzekerings Unie (132 medewerkers), die zich van loondienst gaat ontwikkelen tot onafhankelijk intermediairbedrijf.

 

  &nbspASR maakte al eerder bekend ervoor te kiezen om het intermediair, directe verkoop en bankkantoren als distributiekanalen te gebruiken. "Mede daarom zien wij voor een loondienstorganisatie, zoals de Verzekerings Unie met verplichte afname van ASR-producten, niet langer een rol als separaat distributiekanaal weggelegd. Wij verwachten dat de specifieke mogelijkheden en kwaliteiten van de Verzekerings Unie en PoliService binnen een intermediairomgeving beter tot hun recht komen en dat zij hun commercieel potentieel beter kunnen benutten."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.