nieuws

‘Verhoging NHG verhoogt winst banken’

Archief

De oproep van banken om de Nationale Hypotheek Garantie verder op te hogen komt voort uit eigenbelang. Dat stelt Wilfred Mooij van Geijsel Adviesgroep. “Zolang banken hun tarieven niet verlagen is het verhogen van NHG-grens alleen in het belang van de banken.”

‘Verhoging NHG verhoogt winst banken’

"Met een kapitaalmarktrente van 3,6% is het nog steeds niet mogelijk een 10-jarige hypotheekrente onder de 5% te verkrijgen, zelfs niet met NHG", verzucht Mooij. "Als banken de NHG zo belangrijk vinden, waarom volgt de hypotheekrente met NHG-garantie de snel dalende kapitaalmarktrente dan niet?" Volgens hem worden mondjesmaat tarieven verlaagd, maar zouden die in het licht van de uitspraken over de NHG de rentedaling één op één moeten volgen. "Bij NHG-leningen lopen de geldverstrekkers geen risico en kunnen de tarieven nu echt omlaag," aldus Mooij.

Reageer op dit artikel