nieuws

‘Vergelijkingssites missen de goedkoopste autoverzekeraars’

Archief

Bij bekende vergelijkingssites als Independer en Verzekeringssite ontbreken de goedkoopste aanbieders van autopolissen nogal eens.Tot die conclusie komt de Consumentenbond in de Geldgids van december, waarin een test van autoverzekeringen is opgenomen.

‘Vergelijkingssites missen de goedkoopste autoverzekeraars’

"Als partijen hun gegevens niet bij ons aanleveren, kunnen wij ze ook niet opnemen in de vergelijkingen", reageert Erik Hordijk van de Verzekeringssite, die ook kritiek heeft op de onderzoeksmethoden van de Consumentenbond. "Ze gebruiken maar vier klantprofielen, die bovendien heel oud zijn. Als je het goed wilt doen, moet je een paar duizend profielen onderzoeken. Verder zijn kortingen van verzekeraars niet in het onderzoek meegenomen."
Volgens de test zijn consumenten voor hun autoverzekering vaak het duurst uit bij de Noordhollandsche van 1816, Unigarant, Neerlandia en Generali. De goedkoopste autopolissen zijn te koop bij de Hema, Ineas, het Kruidvat, Orion Direct, Verzekeruzelf en National Academic.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.